Napisany 24 grudzień 2011 - 22:07
Mój york bardzo lubi owoce i warzywa. Daję mu marchewkę i jabłko. Chciałabym wiedzieć co jescze mogłabym mu dać, aby mu nie zaszkodziło a może i pomogło?
Napisany 26 grudzień 2011 - 19:36
Wszystko oprócz cebuli, czosnku (w dużych ilościach), awokado i winogron.
Z pestkowych trzeba wybierać pestki.
Kapustne i motylkowe w ograniczonych ilościach.
Z pestkowych trzeba wybierać pestki.
Kapustne i motylkowe w ograniczonych ilościach.
Napisany 29 grudzień 2011 - 23:00
Witam,
nie podawałbym owoców cytrusowych.
Ale jabłko, marchew, ogórek na pewno może pomóc porawić skład witaminowy pieska.
Pozdrawiam,
Daniel
nie podawałbym owoców cytrusowych.
Ale jabłko, marchew, ogórek na pewno może pomóc porawić skład witaminowy pieska.
Pozdrawiam,
Daniel
Napisany 29 grudzień 2011 - 23:03
Owoce cytrusowe nie są szkodliwe.
Inna sprawa, że psy ich zazwyczaj nie lubią.
Oczywiście, w nadmiarze, podobnie jak kapustne mogą wywołać jakieś reakcje, ale generalnie rzecz biorąc nic się nie stanie.
Cytryny pies nie zje (zwyczajnie, jest kwaśna), a takie mandarynki to dobre źródło wit. C chociazby.
Inna sprawa, że psy ich zazwyczaj nie lubią.
Oczywiście, w nadmiarze, podobnie jak kapustne mogą wywołać jakieś reakcje, ale generalnie rzecz biorąc nic się nie stanie.
Cytryny pies nie zje (zwyczajnie, jest kwaśna), a takie mandarynki to dobre źródło wit. C chociazby.
Napisany 29 grudzień 2011 - 23:11
No właśnie czytałem, że mandarynki i pomarańcze to nie są nasze rodowite warzywa więc lepiej ich nie podawać. Nie wiadomo co jest w środku i gdzie to dojżewa.
Pozdrawiam,
Daniel
Pozdrawiam,
Daniel
Napisany 29 grudzień 2011 - 23:18
Sam to jesz i Ci nie szkodzi, więc w jaki sposób niby ma zaszkodzić psu?
Psy nie występują tylko w Polsce, występują też w Hiszpanii i na Sycylii i całej reszcie świata i mogę się założyć, że nieraz zrywają sobie z drzewek mandarynki czy pomarańcze tak jak u nas wcinają porzeczki prosto z krzaczków.
Psy nie występują tylko w Polsce, występują też w Hiszpanii i na Sycylii i całej reszcie świata i mogę się założyć, że nieraz zrywają sobie z drzewek mandarynki czy pomarańcze tak jak u nas wcinają porzeczki prosto z krzaczków.
Napisany 16 styczeń 2012 - 15:07
Moja Karla chętnie je mandarynki i żyje. Śmiało możesz podawać.
Napisany 16 styczeń 2012 - 22:59
Jabka, Gruszki, mandarynki, marchew itd. mój np. wielbi sobie twardą marchewkę 
Nie dawaj tylko sałaty, kapusty, poru, cebuli i czosnku.
Awokado też jest trujące dla psa.
Nie dawaj tylko sałaty, kapusty, poru, cebuli i czosnku.
Awokado też jest trujące dla psa.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Zaloguj się »
Wróć do góry